Skoči na glavno vsebino

Tako kot vsako leto, smo na podružnični šoli, tudi letos tretji petek v novembru, posvetili obeleževanju dneva slovenske hrane. Letos je potekal, že 12. Tradicionalni slovenski zajtrk, pod sloganom: ZAJTRK Z MLEKOM – SUPER DAN!

V ta namen smo v jedilnici šole pripravili tradicionalni slovenski zajtrk. Pripravili smo pogrinjke, domač kruh, mleko, med, jabolko. Vsi pripravljeni izdelki so lokalnega, slovenskega izvora. Da bi zajtrk naredili še privlačnejši, smo se že pred prihodom v jedilnico, pogovorili o bontonu pri mizi in pravilni uporabi pribora. Po šolskem radiu, smo prisluhnili Alji in Sanji, ki sta nam veliko povedali o pomenu  zdravega zajtrka in o projektu nasploh.

Sledil je zajtrk.

Po zajtrku so sledile aktivnosti po razredih.

Letos smo medse povabili čebelarja, gospodinje in turistično kmetijo Druzovič, ki so nam pomagali pri izvedbi delavnic za učence.

Čebelar je predstavil delo čebelarja in pripomočke, ki jih potrebujejo pri delu, ter nekaj zanimivosti o čebelah. V prijetnem vzdušju, smo z učenci izdelali čebelice, pokušali in spoznavali okuse medu, ter si ogledali kratek filmček na temo čebelarstva.

Gospodinje, so učencem prikazale postopek priprave testa za peko kruha. Učenci so si sami naredili  pletenice ali polžke, ki ji je gospa kuharica z veseljem spekla. Cela šola je omamno dišala, po sveže pečenem kruhu. . Učenci so z užitkom pojedli sveže pečene pletenice in polžke.

Turistična kmetija Druzovič, je poskrbela, za telesno aktivnost učencev. Lucija je v telovadnici  pripravila poligon pa vzoru popularnega Exatlona.  Učenci  so preizkusili v raznih igrah, pri katerih so zelo uživali.

Zapisala in uredila fotografije: Urška Kostanjevec

 

 

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost