Skoči na glavno vsebino

Prvi teden v mesecu oktobru poteka v znamenju Tedna otroka. Ta program poteka že od leta 1954 pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije. Letošnja tema omenjenega tedna je Zakaji in zatoji radovednosti.

Vprašanja Zakaj imajo za človeštvo velik pomen, saj izhajajo iz človeške radovednosti. Posledica tega pa so odgovori ZATO. Oboje skupaj nas je pripeljalo do vseh odkritij in napredka. Pri tem pa ne smemo pozabiti tudi na napake, ki so se pri tem zgodile in nam tudi dale ogromno pomembnega znanja. Zato moramo tudi našim mladim dati možnost, da se iz napak učijo. Pri tem pa jim moramo zagotoviti čim bolj varno okolje.

Kot je na naši šoli že dolgoletna tradicija, začnemo Teden otroka s sprejemom prvošolcev v šolsko skupnost učencev OŠ Cerkvenjak – Vitomarci. Letos pa se je temu pridružil še sprejem prvošolcev v podmladek Rdečega križa občinske organizacije Rdečega križa Cerkvenjak. Zato smo na letošnji slavnostni prireditvi gostili tudi predsednico omenjene organizacije, go. Marijo Firbas.

Na krajši prireditvi, ki so jo v ta namen pripravili učenci višjih razredov, so naši prvošolci ponosno zaprisegli in tako postali člani šolske skupnosti in člani podmladka Rdečega križa. Učenci prvega razreda so na tej prireditvi tudi pokazali, kaj so se v prvem mesecu pouka že naučili. Po svojem nastopu pa so uživali v glasbenih in plesnih točkah učencev in učenk 5., 7. in 8. razreda. Nekaj dogajanja je ujetega na fotografijah v galeriji.

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost