Skoči na glavno vsebino

Spoštovani učenci, spoštovani starši!

Tudi v letošnjem šolskem letu smo bili uspešno vključeni v evropski projekt šolska shema. Gre za projekt Evropske unije, financiran s strani Evropske unije, katerega namen je brezplačno razdeljevanje sadja in zelenjave ter mleka in tako izboljšati prehranske navade otrok. V šolskem letu 2023/2024 smo na OŠ Cerkvenjak – Vitomarci več kot 70-krat dodatno na jedilniku v sklopu šolske malice ali kosila ponudili raznovrstno sadje in zelenjavo in več kot 20-krat dodaten obrok mleka ali mlečnega izdelka. V sklopu šolske sheme so se izvedle tudi različne dejavnosti na temo sadja in zelenjave ter mleka. Izvedli smo tradicionalni slovenski zajtrk, dan, ki je bil bogat z različnimi aktivnostmi.

Učenci so se pogovarjali o pomenu zdrave prehrane za zdravje, kako živeti zdravo, obiskal nas je čebelar in nam pokazal zanimive slike čebel preko interaktivnega panja. Prvi razredi so obiskali živinorejsko kmetijo si od blizu pogledali molzenje kravje in na kmetiji poizkusili domač jogurt. Kot EKO šola smo obeležili dan Zemlje, v sklopu katerega so učenci uredili šolski vrt in zasadili rastline. Učenci so prav tako sodelovali v kuharski delavnici Društva kmečkih žena. 4. slovenskemu dnevu brez zavržene hrane smo namenili posebno oddajo šolskega radio v kateri smo spoznali različne načine zmanjševanja ostankov hrane.

Več informacij o šolski shemi si lahko preberete na uradni spletni strani Šolska shema sadja, zelenjave in mleka | GOV.SI

Veselimo se sadja in zelenjave ter mleka v novem šolskem letu.

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost